
När jag frågade min taxichaufför/guide om något bra ställe att stanna till för en sen lunch efter dagen ute i Auschwitz och Birkenau, drog vi in i den här lilla restaurang vid vägkanten i utkanten av Oswiecim. Ett ganska bra val var det också. Servitrisen som serverade oss hade inte varit där länge själv men var verkligen stolt över att allt gjordes i lokalerna, ”Precis som hemma” som min chaufför översatte.
När vi anlände till en dyster eftermiddag i december var det bara ett annat bord i restaurangen, men det var härliga dofter från köket, lukten av ordentlig matlagning !! Bra service, god enkel mat och en räkning för oss två på 21,50 PLN (drygt 4 pund) det var perfekt. 🙂
Favoriträtt: Perogi, i dess olika stavningar, är en östeuropeisk variant på ravioli, men köps ofta ganska färdig. Här är den gjord i köket och finns i vegetariska och köttvarianter, och tillsammans med en skål med utmärkt bortsch, en rödbetsconsomme med en bestämd köttfärsbas, gjord för en utmärkt lätt sen lunch.
Lämna ett svar